Jultävling: Fråga 21-24 (den 21-24 december)

Fråga 21 
Vad vore komedier utan roliga citat? Idag gäller det att avgöra vilka komedier följande fyra citat kommer ifrån. Som en liten hjälp kan jag säga att alla utom fortfarande visas i USA. Citaten är på originalspråk och jag hoppas det går bra för alla. Om det inte gör det får ni be mig om en översättning. (1 rätt ger 2 poäng, 2 rätt ger 4 poäng, 3 rätt ger 7 poäng och 4 rätt ger 10 poäng.)

21a)

– I want to thank you, Liz. For showing me that I could have a pleasant evening with a woman my age.
– I’m 12 years younger than you.
– A woman your age then.

21b)

– Before Izzy was born, if I saw a half-eaten meatball sub in the trash you better believe I would dust that bad boy off and go to town on it! But now, I’m not risking my health eating trash-food. I mean, unless it’s a corn dog.
– Thank god you’ve procreated.

21c)

It’s all London, baby! Here we go.
– You got your passport?
Yeah, in my third drawer in my dresser. You don’t want to lose that

21d)

– I’m a Sagittarius, which probably tells you way more than you need to know.
Yes, it tells us that you participate in the mass cultural delusion that the sun’s apparent position relative to arbitrarily defined constellations at the time of your birth somehow affects your personality.
– Participate in the what?

Fråga 22
Arkiv X var nog en av de allra första serierna som jag följde i mitten av 90-talet då serien var något helt nyskapande. Som så många andra orkade jag däremot inte titta klart på serien och gav upp efter några säsonger. Idag ska vi titta lite på vad som egentligen hände i denna klassiska serie.

De flesta avsnitten av Arkiv X var fristående men ungefär en tredjedel av dem behandlade mytologin bakom serien. Frågorna handlar om de senare typen av avsnitt. (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

22a) Vilken händelse i Agent Mulders tidiga liv kan anses vara drivkraften bakom hans strävan att hitta sanningen?

22b) Ett tidigt avsnitt av serien kallades “Fallen Angel”. Vad står detta uttryck för?

22c) Vad händer med Mulder i slutet av säsong 7 vilket gör att han försvinner för ett antal månader.

22d) Mulder och Scully får en son tillsammans. Vad blir hans (för serien) slutgiltiga öde?

22e) Vilken är den fruktansvärda hemligheten som Mulder får veta i seriens allra sista avsnitt och som är den hemlighet som hela serien egentligen bygger på?

Fråga 23
När Heroes hade premiär för två och ett halvt år sedan blev den hyllad men sedan dess har det tyvärr bara gått utför. Säsong tre har börjat väldigt ojämnt men jag har fortfarande ett hopp om att serien återigen skall kunna bli lika bra som den var under den första säsongen.

I serien upptäcker vanliga människor att de besitter superkrafter. Vilka superkrafter har följande fem karaktärer från serien? (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

a)                     b)                  c)                 d)                    e)
Bild 23-2Bild 23-1Bild 23-4110767_D_0389Bild 23-5

Fråga 24
För att fira julen handlar dagens frågor om några av våra mest älskade julklassiker. Svara på de fem frågorna nedan. (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

24a) Från vilken berömd julkalender kommer följande citat:
– Bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla bla. Armen.

24b) Något som SVT de senaste åren börjat visa varje julafton är julavsnittet av Svensson, Svensson. Vilket datum (inklusive år) visade detta avsnitt för första gången?

24c) Vad hette boken av Tage Danielsson som Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton publicerades i 1964?

24d) Vem har skrivit följande rader?
Midvinternattens köld är hård, stjärnorna gnistra och glimma.
Alla sova i enslig gård gott intill morgontimma.

24e) Ytterligare en tradition vi måste dras med är att filmen Ivanhoe visas på nyårsdagen. Under 50-talet gjordes en brittisk tv-serie som byggde på samma historia. Vem spelade huvudrollen i denna serie?

Linje
Detta var alla frågorna i jultävlingen. Gå tillbaka till tävlingssidan för att hitta ytterligare instruktioner om tävlingen.

Kommentera