Jultävling: Fråga 6-10 (den 6-10 december)

Fråga 6 I dagens fråga gäller det att känna igen och hitta den röda tråden mellan de tre skådespelarna på bilderna nedan.

Fråga 6: Vad har dessa tre personer gemensamt? (Rätt svar ger 10 poäng.)

Bild 1Bild 2Bild 3    
Bilderna föreställer från vänster: Kristen Bell, Francis Capra och Hilary Duff.

Fråga 7
Bilderna till dagens bildfråga har temat klassiska komediserier och er uppgift blir att känna igen från vilka fem serier bilderna kommer. (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

7a)                                 7b)
Bild 4Bild 5  
7c)                                                   7d)
Bild 6Bild 7 
7e)  
Bild 8

Fråga 8

Tv-serier är idag ett sätt för nya artister att presentera sig på en allt svårare musikmarknad. Lykke Li är en av de svenska artister som lyckats få med några av sina låtar i kända amerikanska tv-serier vilket blev det första steget till en allt ökande populäritet i USA.

8a) Vad heter de två låtarna av Lykke Li vars intron du kan höra i ljudklippet nedan? (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

8b) I vilka tre amerikanska dramaserier har vi hört någon av låtarna från ljudklippet här ovan? (Varje rätt svar ger 2 poäng.)

Fråga 9

Scrubs är en av mina absoluta favorit komedier och jag är tacksam för att ABC bestämde sig för att ta över serien när NBC lade ner den i våras. Säsong 8 kommer att ha premiär i USA den 6 januari nästa år.

Fråga 9: Vilka tre av de fem personerna på bilderna nedan har varit med i ett avsnitt av Scrubs som har sänts i USA? Observera att du måste svara med skådespelarens namn. (Ett rätt ger 3 poäng, två rätt 6 poäng och tre rätt 10 poäng.)

 Bild 9-4 Bild 9-5 Bild 9-2 Bild 9-3 Bild 9-1

Fråga 10
Tv-säsongen 2004/2005 måste räknas som en av de mest lyckade någonsin för nya tv-serier i USA. Av de drama- och komediserier som hade premiär det året lever hela tio av dem kvar idag, fem år senare. Inte bara lever de kvar utan de flesta av dem är också fortfarande några av de mest sedda och uppskattade serierna.

Fråga 10: Vilka är de tio drama- och komediserierna som hade premiär i USA, på någon av de fyra stora tv-kanalerna ABC, CBS, FOX och NBC, under tv-säsongen 2004/2005 som fortfarande visades på amerikansk tv under hösten 2008? TV-säsongen 2004/2005 sträckte sig mellan den 1 september 2004 och den 31 maj 2005. (Varje rätt svar ger ett poäng.)

Linje
Detta var fråga 6-10 i jultävlingen. Fråga 11-15 hittar du här!

Kommentera