Hur man undviker stress när man flyttar och gör det till en trevlig upplevelse

När man har flyttat ett par gånger så kommer man börja märka ett välbekant mönster för processen. Det finns de första dagarna av spänning, när du samlar ihop förnödenheter och flyttkartonger och taggar upp dig för ett par dagars hårt arbete. Sedan börjar det hårda arbetet, och du inser att allt du trodde skulle ta tio minuter faktiskt kommer att ta tjugo, och allt du trodde skulle ta en timme kommer faktiskt att ta tre.

Äntligen kommer flyttdagen, en lång, svettig dag med tunga lyft och en och annan sista minuten-kris. När allt är sagt och gjort, kan du luta dig tillbaka i ditt nya hem och slappna av en sekund innan du ser dig omkring på dina lådor och inser hur mycket som återstår att göra. Samtidigt fortsätter livet – jobb, barn, husdjur etc. – att kräva din uppmärksamhet, och internetföretaget sa just att de inte kommer att kunna få igång dina tjänster på ytterligare en vecka.

Med allt detta i åtanke så är det inte så konstigt att många tycker att flyttar är otroligt stressiga. Här erbjuder vi därför tre enkla tips för hur du undviker stress när du flyttar och gör det till en trevlig upplevelse.

1. Acceptera att lite stress är fullt normalt

Att övervinna rörlig stress börjar med acceptans. Om du redan från början inser att du antagligen kommer att utsättas för lite stress under din flytt, är det mindre troligt att du låter det få dig tillbaka när det händer. Tänk på andra tillfällen i ditt liv som du har accepterat tillfällig stress som en del av processen och helt enkelt arbetat igenom det, som skolan eller ditt jobb. Stress är ett naturligt mänskligt svar på en krävande omständighet, men det är inte världens undergång.

2. Ge dig själv tillräckligt med tid och förberedelse

En av de största källorna till flyttstress är tid. Mer specifikt, att inte ha tillräckligt med det. En stressfri flytt kanske inte är möjlig, men du kan göra det mycket enklare genom att se till att avsätta tillräckligt med tid för att få allt gjort. Räkna med att du behöver ungefär två dagar för att packa ihop en lägenhet med ett sovrum, tre till fyra dagar för ett hem med två sovrum, fem till sex dagar för ett hem med tre sovrum och så vidare. Var noga med att ge dig själv tillräckligt med tid för andra steg också, som att undersöka och välja en flyttfirma eller hyra släp och städa hemmet som du lämnar.

3. Anställ en professionell flyttfirma

Om du kan göra plats för det i din budget hjälper ingenting att lindra stressen med att flytta mer än att lämna över några av de stora uppgifterna till en professionell flyttfirma. Förutom att hjälpa till med de tunga lyften på flyttdagen, kan flyttfirman också hjälpa till att packa ihop dina saker och säkert slå in och transportera svåra att packa föremål som lampor och konst. Det är mycket mindre arbete från din sida, och mycket mindre stress som ett resultat.

Om du söker efter en bra flyttfirma i Malmö så är ditt sökande över. 360Move hjälper dig att transportera dina möbler och dina föremål på ett professionellt sätt till utmärkta priser. Minska stressen genom att låta en professionell flyttfirma hjälpa till.