Bakåtvänd barnvagn – hiss eller diss?

Visste du att vilket håll barnet är vänt när det åker barnvagn kan spela roll? I vissa fall är en bakåtvänd barnvagn bättre medan i andra fall en framåtvänd barnvagn är det bättre valet.

Att hitta den bästa barnvagnen för dig och ditt barn av yttersta vikt för att göra barnvagnspromenaderna så bekväma som möjligt.

Fördelarna av att ha barnet vänt mot dig i en barnvagn

Ger känslomässig komfort.

I en bakåtvänd barnvagn ser ditt barn ditt ansikte. Att se ditt bekanta ansikte tröstar honom känslomässigt och hjälper honom att känna sig trygg.

Bra för barnets utveckling.

Utvecklingsmässigt, när ett barn är mellan 2-6 månader gammalt, vill det kunna se sina föräldrars ansikten. Barnet vill ha sociala utbyten med dig. Spädbarn börjar också lära sig reglerna för social interaktion och basera sina reaktioner på dina ansiktsuttryck under sina första månader av livet. Och i en bakåtvänd barnvagn kan du lättare ge ditt barn den här typen av stimulans som han behöver för utveckling.

Erbjuder mer stöd och skydd.

Innan ditt barn är tillräckligt starkt för att stödja sitt eget huvud behöver barnet extra huvud- och stöd för nacken. Tänk bara om du av misstag kör på en trottoarkant eller något annat på marken så skulle barnets huvud och nacke utsättas för potentiellt farliga framåtgående rörelser. Om barnet åker bakåtvänt, kommer kollisionen inte att slunga huvudet framåt och riskerar då inte att skada vare sig huvud eller nacke.

Övervaka enkelt ditt barn.

När ditt barn är vänd mot dig är det så mycket lättare att hålla ett öga på honom. Med en enkel blick ner, så ofta du vill, kan du se till att barnet ligger bekvämt.

Att se och veta att ditt barn är säkert och har det bekvämt gör att du kan koppla av och faktiskt njuta av den här tiden med ditt barn.

Ska jag välja en barnvagn som är vänd mot föräldrar för att vara på den säkra sidan?

Det är helt upp till dig. Det viktiga är att hitta en barnvagn som passar både dig och ditt barn.

Under de första månaderna föredrar många föräldrar att ha sitt barn vänt mot sig. En barnvagn som är vänd mot föräldrar innebär att du enkelt kan kontrollera ditt lilla barn och se till att han fortfarande är bekväm.

Ett ökat utbud på marknaden innebär att du inte nödvändigtvis behöver köpa två barnvagnar: en bakåtvänd och en framåtriktad modell. Idag finns det många barnvagnar där barnet kan åka båda framåt och bakåt. Ett tips från mig är att besöka tryggtbarn.se för att läsa mer om just barnvagnar och man ska tänka som nybliven förälder!