Glitterfärg och glittervägg

WOW-faktor med glitterfärg!

Är du på jakt efter att skapa en mer industriell och cool look som komplement till din inredningsstil? Då tipsar vi på Gebenna om att spana in våra olika glitterfärger som t ex. Mystic. Med Mystic skapar du din egen twist i hemmet – du väljer själv hur iögonfallande effekten ska vara.

Vi har många olika typer av färgkollektioner – så oavsett om du vill skapa en subtilt glittrande effekt eller en mer uppseendeväckande, cool och rå look, har vi definitivt färgen för dig!

Är det barnrummet som behöver en förändring? Eller kanske den där väggen vid matplatsen? Vill du ha något unikt, som ingen annan har eller skapa en känsla av fräck New York-stil hemma? Vi på Gebenna har precis det du behöver – GLITTERFÄRG! Vi har många olika typer av färgkollektioner – så oavsett om du vill skapa en subtilt glittrande effekt eller en mer uppseendeväckande, cool och rå look, har vi definitivt färgen för dig!

Mascha Vang och vild glittervägg

När Mascha Vang och hennes familj flyttade till Kolding krävdes det att det nya huset fick sig en rejäl omgång och i samband med renoveringen fick barnen vara delaktiga och skapa sin egen vilda vägg i respektive rum.

“Jag tycker att det är en bra idé att skapa några roliga minnen tillsammans från början och göra något tillsammans som ny familj, där vi också kan arbeta ihop, alla tillsammans och hjälpa varandra”

Alla barnen i Mascha Vangs hem har fått välja en effektfärg till sina rum. Lyckligtvis är lila Hollie Nolias favoritfärg och när hon hittade den perfekta och vildaste glitterfärgen #Meteor så fanns det ingen återvändo!

“Om du vill göra något läckert, coolt eller imponerande för barnen, är det ett ganska bra sätt att ge dem något mycket speciellt och dessutom på ett ganska enkelt sätt.”

Enligt Mascha kan alla, som vågar svinga en färgroller eller en pensel, göra detta. Färgen är redo att användas.

Vild diamanteffekt eller subtilt glitter?

Hos Gebenna säljer vi många olika färgkollektioner med glitter i. Vill du skapa en vild vägg med ett gnistrande glitterspel så är Mystic definitivt något för dig! Denna färgkollektion innehåller tusentals av glittrande partiklar som gnistrar i ljuset och skapar en spektakulär och läcker effekt. Mystic finns i 11 olika nyanser, så du hittar garanterat den nyans som passar bäst.

Med Mystic får du oändliga valmöjligheter att skapa precis den unika nyans och effekt du vill. Du kan välja att grundmåla väggen innan med en valfri nyans av Decobase, som är vår specialframställda väggfärg och som finns i 25 olika nyanser. Om du väljer denna lösning, så får du också en egenframställd nyans

Eller varför inte tona Mystic Proxima med Kolorant i nyansen Röd för att få den perfekt Barbierosa glitterfärgen som kommer göra alla små prinsessor superglada.

Glittervägg på ett par timmar med Mystic

Mystic från Primacol är en dekorativ väggfärg vars tusentals glitterpartiklar intensifieras beroende på hur ljuset landar på ytan. Mystic fungerar precis som normal och tonad målarfärg i och med att du kan välja någon av de redan färdigtonade nyanserna. En annan läcker egenskap med Mystic är, som ovan redan nämnt, att den även går att tona med vår Kolorant från Primacol (då tillsätter den mängd av vald nyans Kolorant till en av Mystic-nyanserna… på så sätt skapar du din alldeles egna samt unika “färg”).

Så här använder du Mystic:

  • Är väggen helt nyspacklad rekommenderar vi att du använder vår Dekorativ Primer som mättar väggen.
  • Öppna hinken med färg och rör om ordentligt.
  • Måla det valda området med Primacol Decobase – i den nyans du valt.
  • Du kan också själv tona din bas med någon valfri nyans av vår toningspasta Kolorant. Använder du denna metod rekommenderar vi att du avslutar med Mystic Universe (M8), för det bästa resultatet.
  • Mystic glitterfärg är extremt slitstark och kan användas på möbler, vaser och annat – det är endast din fantasi som sätter gränserna! Dock behöver du använda vår KontaktPrimer för att förbättra vidhäftningsförmågan på ytor som är lite mer krävande eller besvärliga.

Vi rekommenderar att du målar två lager och att använda färgen inom 24 timmar för att uppnå bästa resultat och effekt.

Tips från oss!

Är du redan nöjd med den redan målade fondväggen i vardagsrummet eller i köket men vill göra en liten uppfräschning? Då är kanske vårt Glitterlack något för dig? Glitterlacket finns i antingen en silver- eller guldbas och fungerar som en topcoat på en redan målad vägg.