Grön Väggfärg: Inspirerad av Årets färg 2022!

Några av årets utvalda trendfärger är Pantones Eucalyptus och Olive Sprig från Dyrup. Båda färgerna är känsliga, ljusa och mjuka nyanser av grönt, som utstrålar pånyttfödelse, hopp och natur. Pastellfärger har blivit oerhört populära under de senaste säsongerna och de läckra och ljusa kulörerna gör att dina rum ser större och rymligare ut.

På Gebenna har vi tagit fram den gröna nyansen Serene, som du kan se här, vilken är en mjuk och ljus pastellgrön väggfärg och vårt svar på en av årets hetaste trendfärger.

Pastellfärger

Pastellfärger och dammiga, jordnära nyanser ger ljus och balans i hemmet, vilket skapar lugn och ger utrymme för kontemplation. Den ljusgröna nyansen påminner oss om den annalkande våren, när naturen kommer tillbaka till livet. Pastellgrön färg skapar en trevlig atmosfär och är idealisk för särskilt kök, matsal och sovrum.

Den dammiga gröna pastellfärgen passar otroligt bra ihop med våra andra pastellfärger. Om du kombinerar den med en delikat rosa eller lite varmare rosa nyans skapar du ett ljust och feminint uttryck. Se till exempel vår trendfärg Sweet Harmony som är en ljus men varmrosa färg, som står i vacker kontrast till den lite dammigare gröna väggfärgen Serene.

Lek med kulörer på väggen

När du skapar vackra kulörkombinationer kan du med fördel välja att skapa utifrån en treenighet av kulörer. Här har vi valt att komplettera den gröna väggfärgen Serene med den varmrosa Sweet Harmony. Som en återkommande grundfärg har vi valt den ljusa och naturliga Winter Sun, som är en ljus och varmare grå nyans. Vanligtvis är de klassiska go-to-kulörerna någon vit eller bruten vit nyans, men med en beige eller grå nyans skapar du en mer modern look utan att kompromissa med den klassiska och snygga nordiska naturliga looken.

Pastellfärger är en otroligt vacker lösning; låt de komma till sin rätt genom att välja en helmatt väggfärg. Vår Gebenna Vägg- och Takfärg, i glans 5, garanterar dig ett enhetligt och antireflexbehandlat resultat – varje gång!

Är du inte så mycket för att blanda flera kulörer i din heminredning? Då kanske du ska välja att måla ton-i-ton, vilket skapar ett lugnt och stilrent uttryck. Testa att måla väggen i en ljusgrön nyans och sedan målar du paneler och lister i en mer mättad grön ton. 

Gröna kulörer och inspiration

Letar du efter inspiration till att inreda ditt hem med grön väggfärg? Läs vårt blogginlägg om alla olika vackra nyanser av grönt vi har, samt vad de gör med rummet. Här kan du också se vårt breda utbud av dekorativa lösningar som kan användas tillsammans med grön väggfärg.

Hittar du inte just den gröna nyans som du letar efter bland våra förvalda favoriter? Testa då vår kulörväljare där vi har över 30 000 olika kulörer och nyanser att välja mellan!