Anslagstavla eller Skoltavlan – Griffelfärg, Magnetfärg, Kritfärg!

Drömmer du om en magnettavla in till barnens rum? Eller kanske en anslagstavla till köket? Hos oss på Gebenna.com hittar du vanlig tavelfärg som du både kan skriva och rita på med kritor. Vill du göra en kombinerad skoltavla och whiteboard? Vi har även magnetisk färg så att du kan hänga upp foton, inköpslistor, kom-ihåg-lappar eller barnens teckningar med hjälp av magneter. Det fiffiga med magnetfärg är att den går att måla över med vanlig väggfärg, om du skulle vilja “gömma” den. 

Så oavsett om du är på jakt efter tavelfärg, magnetfärg eller den kombinerade magnetiska tavelfärgen, så hittar du det hos oss på Gebenna.com!

Magnetfärg som fungerar!

Har du dålig erfarenhet av magnetisk färg som inte riktigt fungerar så som du ville? Vår magnetfärg från Primacol innehåller höga halter av järn – så du är garanterad en magnetisk tavla som är stark och kraftig nog till att hålla allt du sätter upp på plats. Du kan omvandla vilken yta som helst till en magnetisk sådan. Är det en slät och blank yta, som t ex. köksluckor, bör du använda en KontaktPrimer innan, så att magnetfärgen fäster ordentligt. 

Skoltavlan

Med tavelfärg från Primacol kan du enkelt skapa den klassiska skoltavlan eller griffeltavlan. Precis som hos den klassiska som fanns i klassrummen, så går det utmärkt att skriva eller rita med kritor samt sudda på den. Vår tavelfärg kan användas på alla sorters underlag – glöm dock inte KontaktPrimern så lite mer besvärliga ytor som t ex. laminat. Skulle du vilja göra den klassiska skoltavlan magnetisk (så att det blir en griffeltavla och whiteboard i ett) eller är det bara så att du inte kan bestämma dig – så är det vår Magnetiska Tavelfärg du behöver. Den är mattsvart och resultatet blir precis som den klassiska svarta tavlan. 

Finns tavelfärgen i olika kulörer?

Ja! Hos Gebenna har vi 6 olika kulörer: Svart, Grå, Röd, Grön, Lila och Blå. Magnetfärgen är koksgrå (kolgrå/antracitgrå) och kan målas över med vanlig väggfärg oavsett kulör. Vår klassiska magnetiska tavelfärg kommer i en mattsvart kulör.

Hur målar man med tavelfärg?

Det er faktisk inte så svårt att skapa en egen skoltavla där hemma (oavsett om den ska vara magnetisk eller inte). Nedan följer en steg-för-steg-guide hur du gör för att uppnå det bästa och snyggaste resultatet!  

  1. Mät upp. Innan du köper din nya tavelfärg eller det magnetfärg, så ska du räkna ut eller göra ett överslag över hur mycket färg du kommer att behöva. Var därför noga med att mäta ut det område du vill måla, så att du inte får slut på färg mitt i processen. 
  2. Se till att väggarna eller ytan är slät och jämn. Slipa eventuellt med sandpapper för att få bort ojämnheter – dessa kommer inte döljas av färgen!  
  3. Sätt upp maskeringstejp. Bäst blir det om du väljer en bredare tejp som du sätter runt det område som ska målas. var noga med att den sluter tätt till underlaget så att alla eventuella luftbubblor försvinner (hindrar färgen är flyta ut) så att kanterna blir skarpa. Läs gärna vår guide om hur du målar skarpa kanter.  
  4. Måla kanten på maskeringstejpen. För att säkra dig om att du får de superskarpa kanterna, rekommenderar vi att du målar med vanlig väggfärg på insidan av tejpen (inuti det utmärkta området). Detta för att eventuella kvarvarande luftbubblor försvinner och så att tavelfärgen inte tränger in under tejpen. 
  5. Låt färgen torka. Innan du sätter igång med att måla med tavelfärg eller den magnetiska färgen, ska den vanliga färgen torka (ca. 30-60min beroende på typ av väggfärg du använt). 
  6. Måla med tavelfärg eller magnetfärg: När väggfärgen är torr kan du måla med den typ av effektfärg som du valt ut. tänk på att röra om produkten ordentligt och jobba med en korthårig rolller för det bästa, jämnaste och slätaste resultatet. 
  7. Låt tavelfärgen torka. När du har målat väggen en första gång, ska du låta den torka i ca. 1-2 timmar innan du applicerar det andra lagret med färg.  
  8. Ta bort tejpen. När det andra lagret färg applicerats, ska du dra bort maskeringstejpen (viktigt att göra detta moment när färgen fortfarande är våt, för att förhindra att färgen slits bort). 
  9. Låt tavelfärgen härda. Nu ska du bara vänta ca. 24 timmer så att färgen härdats ordentligt. När det gått 24 timmar kan du börja använda din tavla.