Stödhandtag förhindrar fallolyckor i badet

Några av de vanligaste fallolyckorna i hemmet sker i badrummet. Därför är det viktigt att utrusta badrummet så att dessa olyckor inte kan ske lika lätt. Här kan du läsa mer om hur du med hjälp av stödhandtag skulle kunna göra ditt badrum lite mer säkert för alla som använder det.

Installera stödhandtag

Många av olyckorna i hemmet sker i badrummet. Ofta inträffar de på grund av våta fläckar på golvet eller bara allmänt halkiga underlag. I andra fall inträffar olyckor på grund av saker som ligger i vägen för fötterna. Det till exempel kan vara riktigt lätt att snubbla över trösklar eller kanter i badrummet. Det är dock riktigt enkelt att åtgärda och förebygga dessa olyckor. Med stödhandtag för vägg kan du enkelt göra badrummet mycket säkrare. Med ett par handtag på plats kan alla komma i och ur badet på ett säkrare sätt.

Stödhandtag kostar inte speciellt mycket, så det är ett hjälpmedel som de allra flesta har råd med. Du behöver alltså inte oroa dig för att ett par stödhandtag ska välta hela din budget. Rejäla stödhandtag är verkligen värda att investera i. De höjer säkerheten enormt mycket, samt underlättar för alla som har svårt för att ta sig i eller ut ur badet.

Ett måste för äldre eller personer med rörelsehinder

Stödhandtag är i stort sett ett måste om badrummet ska användas av äldre personer eller personer som på något annat vis är rörelsehindrade eller funktionsnedsatta. Utan stödhandtag skulle dessa personer lätt kunna halka eller ramla när de försöker ta sig i eller ur badet. Om du har äldre eller funktionsnedsatta i din familj eller vänkrets, ska du se till att utrusta badrummet för deras säkerhet. Stödhandtag skulle även kunna hjälpa resten av familjen. Det är alltså ett smart hjälpmedel som skulle kunna hjälpa alla i familjen till en tryggare tid i badrummet.